maanantai 3. toukokuuta 2010

Hyvää toukokuuta!

Kevät aiheuttaa kaikenlaisia sekavia fiiliksiä.
Sekavuuden laadusta ja vahvuudesta riippumatta, vaivaan auttaa aina kuitenkin PANNARIT.

Koen velvollisuudekseni jakaa tämän helpon ja mahtavan ohjeen jota olen testannut monen monta kertaa:



TAIKINA:
(n. 12 kpl)
5 dl + 1-2 rkl (hienoja) jauhoja
2 rkl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3,5 dl maitoa
2 munaa
2 rkl margariinia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Sulata margariini, lisää maito, munat ja sula margariini sekoittaen.
Taikina saa olla kokkareinen, pannareissa pitää olla luonnetta!

Paista medium-lämmöllä (tai hieman alle) isolla pannulla. Koen käteväksi tehdä 3 kerrallaan: iske kolme kekoa taikinaa pannulle ja käännä kun pannarit ovat jähmettyneet tarpeeksi.

Itse syön pannarit aina voin ja siirapin kanssa (ihanaa epäterveellistä roskaa!), mutta kevään kunniaksi esim kermavaahto ja mansikat sopii mainiosti myös!

(Näitä tekisin nyt itsekin jos olisin ostanut maitoa... taskussa ei pennin pyörylää, mutta sain eilen ihanilta kämppiksiltäni armopaloina aamiaiseksi kaksi mustikka-pannaria.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti